НАЧАЛО За нас Промоции Контакти
Масажи
СПА Терапии
Козметика лице
Маникюр и педикюр
Фризьорски салон
Водни процедури
Спортен център
Турска баня
Други
Абонирайте се, за нашите горещи СПА предложения
SPL фотоепилация
През последните години значително нарасна броят на клиентите ,които разчитат на SPL (правоъгълна пулсираща светлина)Правоъгълната пулсираща светлина или единичния пулс е ексклузивно изобретение на YPERION гарантира постоянна интензивност избрана от специялиста и следователно позволява:
–по голям комфорт за клиента много по голяма ефективност и трайност( ефект)
Нещо повече SPL ,технологията на практика се оказва значително по-гъвкава от някои лазерни технологии.Тя се отличава от повечето лазерни системи по това ,че може да произвежда стотици вълни с всеки импулс светлина..Използват се определени филтри , които насочват тези светлиини потоци , за да могат те топлино да атакуват определен кожен проблем.
SPL технологията повлиява успешно при трайно обезкосмяване , третиране на разширени капилари, лунички, пигментни нарушения, вродени червени петна,лентиго ,розацея,хиперпигментация, телеангиестазии, звездовидни хемангиоми и др.


-Фотоепилация-Какво представлява фотоепилацията?
Фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи области. Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апарати, които излъчват интензивна пулсова светлина. Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлинна, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа.
Трябва да се знае, че космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото и процедурата повлиява само космите в една от фазите на растеж (анагенната), в която коренът на косъма е добре оформен.

-Колко третирания са необходими за да се постигне задоволяващ ефект?
Косъмът трябва да премине през фаза на разтежи неутрална фаза (цикъл на разтеж) Космите не растат с и в едно и също темпо (разтежът не е синхронизиран) и коренът може да бъде унищожен само ако косъмът е в процес на разтеж.Времето на разтеж на космите се променя според човека и мястото на тялото (ЗОНАТА). Следователно, броят на терапиите се променят според тези фактори. От опит можем да кажем, че средния брой третирания е 6-8 за жените и 10-13 за мъжете.
-Болезнена ли е процедурата?
Третирането с SPL не е болезнено и се усеща само лека горещина. Усещането е по-скоро за парене, отколкото за болка. В някои зони, където кожата е по-пигментирана или по-чувствителна, а космите са по-тъмни и с по-дълбоко разположени корени, е налице и болка (например бикини линията и триъгълника). Разбира се усещането за болка е субективно и зависи и от прага за болка на всеки човек. Но когато кожата е по-силно пигментирана (по-рождение, след излагане на слънце или след солариум) има и болка.
3. Цветът на космите и кожата.Могат ли да се третират хора с тъмни кожи или такива с придобит тен.
Фотоепилацията е подходяща за прилагане при различен цвят на кожата и различна степен на пигментиране на космите, дори и при светли косми, но трябва да се отбележи, че сивите и чисто белите косми не се повлияват от процедурата, тъй като не съдържат нужното количество меланин, който играе ролята на хромофор за използваната светлина с определена дължина на вълната. Също така когато кожата съдържа перманентен или натурален меланин или временен меланин ..Какъвто и да е случая меланинът е същия.Този меланин е по –изкуствен от меланина съдържащ се в косъма който блокира светлината (като защитна роля на кожния меланин)Рискът се състои най- вече от това, че ако кожата е пигментирана и ако няма достатъчно енергия да се получи добър резултат ( енергията е „заловена” от меланина на кожата) вместо от този на космите.Ето защо е много трудно да се третират фототипове 5 и 6 и много тъмни кожи( в такъв случаи като тен трябва да посъветваме пациента да изчака една – две седмици преди началото на първото третиране).

4. Има ли рискове, противопоказания или странични ефекти?
Рисковете и страничните ефекти при фотоепилацията са сведени до минимум в сравнение с другите методи за трайно обезкосмяване и всички те са обратими. Най-често се наблюдава зачервяване веднага след процедурата, което изчезва още същия ден, но понякога може да се задържи 2-3 дни. По-рядко може да се наблюдават корички (крусти) или оток, които също изчезват в рамките на няколко дни. Най-дълго задържащият се страничен ефект са кафявите петна (хиперпигментациите), които се задържат няколко месеца и се дължат основно на неизползването на фотозащитни средства и неконтролираното излагане на слънце или провеждане на процедури в солариум. Абсолютно противопоказание е бременността. Не се препоръчва и в детска възраст.

5. Прилага ли се на лицето?
Процедурата е подходяща и за лицето, и за всички части от тялото, където има нежелано окосмяване. Няма забранени зони за третиране и може да се прилага както при жени, така и при мъже.

6. Каква е продължителността на една процедура и колко процедури са необходими за трайно обезкосмяване?
Продължителността на една отделна процедура е различна в зависимост от това каква зона се третира. Например необходимото време за третиране на горна устна е около 5 мин., а за целите крака е около 60 мин.
Тъй като при процедурата се повлияват само космите в анагенна фаза на растеж на косъма, а във всеки един момент в тази фаза са около 50% от космите, т.е. само те могат да бъдат третирани, трябва да се направят няколко процедури. Техният брой варира между 6 и 8 (като за някои части на лицето необходимият брой процедури може да бъде и по-голям) и се провеждат през интервали от 1 до 3 месеца, което се определя от смяната на фазите на растеж на космите. Терапията се смята за успешна ако са премахнати около 90% от космите, а останалите 10% от тях са станали по-тънки и светли.

7. Може ли да се премахне окосмяването завинаги и след колко сеанса?
Според водещите специалисти в тази област ефектът е за няколко години, а за неговото задържане за по-дълъг период от време се препоръчва след приключване на необходимия брой процедури, да се провежда по една процедура годишно.

Може ли да се третираме Фото Подмладяване с тези машини?
Стареенето има много фактори (генетично или от средата) и се характеризира от някои признаци като изсушаване , атрофия, загуба на еластичност,поява на бръчки , неправилна пигментация и васкуларни проблеми.....Третирането със светлина може добре да влияе за намаляване на голяма част от гореизброените проблеми без вторични ефекти.Светлината може да внесе подобрения в комплексията ( хомогенизация на цвета на кожата) , контракцията на порите, подобрение текстура на кожата, кожната еластияност ( стимулация на синтеза на колаген ) и в следствие – намаляване на бръчките.Третирането ще трябва да бъде от 5 до 8 сесии с 2-4 седмици пауза между сесиите. След фотолифтинга , сив тънък слой може да се появи и да Ви даде чувство на „мръсна кожа”. Този тънък слой ще изчезне след 4-5 дни благодарение на дескумацията.Резултатите от фото лифтинга не са точни и клиентът има нужда от повтаряне.
Може ли SPL да третира пигментационните и васкуларни проблеми?
Абсолютно ! Слънчеви лещи ,лунички ( на видимите места като лице ,врат и ръце) може да бъдат третирани.Получените резултати са бързи и видими след 2-3 терапии.След терапиите проблемните места стават тъмни и изчезват след няколко дни.Отново трябва да отбележим , че и тук резултатите не са точни ако кожата се излага на силна слънчева сбетлина .Мелазимите ( белезите от бременоста ) са по- трудни за премахване.
Може ли SPL да третира АКНЕ?
ДА!Акнето е изказване свързано с модификацията на секреция на себума.Това увеличава отделянето на секреция от себума и може да запълни порите и да стане замръсена кожа ( съдържаща бектери) Третирането ще регулира отделянето на секреция като унищожава бактерията , която произвежда пигмент ( порфирин) Необходими са повече терапии.Главна Контраиндикация – не се третира човек приемащ ROACUTANE.
ЦЕНИ

–*ЖЕНИ
Горна устна или брадичка -20.00 лв.
Бакенбарди -30.00 лв.
Брада и шия -45.00 лв.
Подмишници -20.00 лв.
Коремна линия -28.00 лв.
Бикини линия (външна) -50.00 лв.
Интим -80.00лв.
Седалище -100.00 лв.
Крака ½ -220.00 лв.
Цели крака -320.00 лв.
Бедра -100.00 лв.
Ръце до лакти - 80.00 лв.
Ръце -140.00 лв.
Подмишници + бикини линия -70.00 лв.
Крака ½ + подмишници+ бикини линия -300.00 лв.

–*МЪЖЕ
Подмишници -30.00 лв.
Врат -45.00 лв.
Крака ½ -300.00 лв.
Цели крака -400.00 лв.
Бедра -150.00 лв.
Корем/кръст -100.00 лв.
Гърди -130.00 лв.
Цял гръб -200.00 лв.
Ръце до лакти -100.00 лв.
Ръце -150.00 лв.

ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ

Третиране на пигментни петна - 5.00 лв./импулс
Фотоподмладяване -3.00 лв./импулс
Лечение/Профилактика/акне -3.00 лв./импулс
Капилари -5.00 лв./импулс
Кръвоносни съдове на крака -3.00 лв./импулс
Заличаване на татуировка -10.00 лв./импулсНАЧАЛО За нас Промоции Контакти
СПОРТ и СПА ЦЕНТЪР Самоков © 2009 Уеб Дизайн: ПроСтудио